Forțele Grupului Wagner din Rusia au găsit miercuri cadavrul unuia dintre cei doi voluntari britanici dați dispăruțiîn estul Ucrainei, a anunțat copania militară privată într-un comunicat, potrivit Reuters.

Mercenari din cadrul grupului WagnerFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia

Aceasta nu a menționat numele celui decedat, dar a precizat că pe corpul său au fost găsite documente aparținând celor doi britanici.

O fotografie postată alături de declarație părea să arate pașapoartele purtând numele lui Andrew Bagshaw și Christopher Parry, cei doi lucrători dispăruți.

Poliția ucraineană a declarat luni că îi caută pe cei doi care au dispărut în estul Ucrainei, scena unor lupte grele între forțele ucrainene și cele rusești.

„Astăzi a fost găsit cadavrul unuia dintre ei. Împreună cu el au fost descoperite documente pentru ambii britanici”, se arată în comunicatul Wagner. Acesta nu a oferit detalii despre locul în care a fost găsit cadavrul.

Poliția ucraineană a declarat că cei doi au plecat vineri dimineață din orașul Kramatorsk spre orașul Soledar și au fost dați dispăruți sâmbătă seara, după ce s-a pierdut contactul cu ei.

Comunicatul poliţiei ucrainene nu oferă detalii despre activitatea lor de voluntariat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Marii Britanii a declarat: „Sprijinim familiile celor doi bărbați britanici care au dispărut în Ucraina”.