Secretarul Consiliului de Securitate Naţională și Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, susţine că Rusia intenționează să producă drone kamikaze iraniene, în special în orașul Toliatti, din regiunea Samara. "Cunoaștem un loc, se numește Toliatti, unde (rușii – n.r.) intenţionează să facă toate acestea (să producă drone – n.r.), potrivit Ukrinform, citat de Rador.

Imaginea unei drone Shahed 136 folosita de rusi pentru a ataca tinte din UcrainaFoto: Aleksandr Gusev / Zuma Press / Profimedia

Mai sunt și alte orașe. Serviciul nostru de informații funcționează pur și simplu impecabil în multe chestiuni și înțelegem din timp ce pași pot să iniţieze (ruşii, n.r.)" - a menționat Danilov.

Potrivit acestuia, multe companii refuză să furnizeze piese pentru aceste drone, așa că nu se știe cum vor înlocui rușii componentele necesare.

"Din ce își vor face dronele - o mare întrebare" - a adăugat secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev. Amintim că, potrivit lui Vadim Skibițki, reprezentantul Direcției Principale de Informații (GUR) din armata Ucrainei, Rusia a folosit aproximativ 660 de drone Shahed din cele 1.750 prevăzute în contractul încheiat cu partea iraniană. În momentul de faţă, Rusia așteaptă un nou lot de drone din Iran.