O fotografie din satelit publicată de compania Maxar a orașului ucrainean asediat Bahmut din regiunea Donețk, după 4 ianuarie 2023, arată pagube importante la clădiri și infrastructură, la mai bine de cinci luni de când rușii încearcă să cucerească fortăreața Ucrainei, cel mai fierbinte punct de pe întreaga linie a frontului de 1.500 de km.

Soldați ucraineni pe frontul din BahmutFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

Noi imagini din satelit publicate de compania americană Maxar arată starea clădirilor înainte și după asediul orașului Bahmut din regiunea ucraineană Donețk.

Prima imagine publicată de Maxar pe contul de Twitter prezintă starea orașului Bahmut înainte de 1 august 2022. Cea de-a doua arată o parte a orașului după 4 ianuarie 2023, dezvăluind pagube importante la clădiri și infrastructură.

Bătălia de la Bahmut durează de mai bine de cinci luni, în timp ce forțele rusești folosesc fără încetare artilerie asupra orașului în încercarea de a-l captura. Atât forțele ucrainene, cât și cele rusești au suferit pierderi majore, dar orașul a rămas principala fortăreață a Ucrainei din regiunea Donețk.

Orașul este un important nod de transport, precum și bogat în resurse, ceea ce îl face o țintă valoroasă pentru Rusia. Capturarea orașului ar fi, de asemenea, importantă pentru obiectivul Rusiei de a ocupa întreaga regiune de est.

Statele Unite ale Americii cred că aliatul preşedintelui rus Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, fondatorul celui mai puternic grup de mercenari, grupul Wagner, este interesat să preia controlul asupra minelor de sare şi ghips din apropierea oraşului ucrainean Bahmut, potrivit Reuters.

Urmărește ultimele evoluții din a 317-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.