Trupele rusești care sunt mobilizate pentru „operațiunea militară specială” a lui Vladimir Putin din Ucraina vor avea dreptul de a-și criogena gratuit sperma, a anunțat miercuri agenția de stat TASS, informează Reuters.

Ruși mobilizați în oașul siberian CitaFoto: Evgeny Yepanchintsev / Sputnik / Profimedia

Ministerul Sănătății a răspuns la apelul lui Igor Trunov, președintele Uniunii Avocaților din Rusia, pentru ca acest lucru să fie suportat de stat, relatează agenția rusă de presă.

Ministerul „a determinat posibilitatea de sprijin financiar de la bugetul federal pentru conservarea și depozitarea gratuită a spermatozoizilor pentru cetățenii mobilizați pentru a participa la operațiunea militară specială pentru 2022-2024", a declarat Trunov.

De asemenea, familiile pot utiliza gratuit biomaterialul stocat, dacă asigurarea medicală obligatorie le permite acest lucru.

Rusia a chemat sub arme peste 300.000 de rezerviști pentru a sprijini ceea ce Putin numește „operațiunea sa militară specială" în Ucraina, în cadrul unei campanii de mobilizare lansate în septembrie.

Această campanie a determinat sute de mii de bărbați ruși să fugă din țară pentru a evita să fie recrutați și a declanșat cele mai mari proteste anti-Kremlin de când Rusia și-a trimis trupele în Ucraina, în februarie.

Războiul se află în cea de-a 11-a lună, intrând într-o fază lentă și greoaie, pe măsură ce s-a instalat iarna.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro