Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă duminică seară într-un mesaj de Crăciun că întunericul nu îi va împiedica pe ucraineni să-î invingă pe ocupanți, iar când „ucrainenii sunt împreună,(...) nu putem fi învinşi”.

Volodimir ZelenskiFoto: Nathan Howard / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia
  • „Astăzi, milioane de oameni sărbătoresc Crăciunul conform calendarului gregorian. Și îi felicit încă o dată pe toți cei care sărbătoresc chiar acum, în aceste zile.Și vreau să ne exprimăm încă o dată recunoștința – împreună – tuturor celor care atât în ​​aceste zile, cât și în orice alt moment fac totul pentru a putea trăi. Să ne trăim viața și în țara noastră.
  • Au mai rămas doar câteva zile din anul acesta. Trebuie să fim conștienți de faptul că inamicul nostru va încerca să ne facă această perioadă întunecată și dificilă.
  • Vă rugăm să acordați atenție alertelor de raid aerian în aceste zile. Căutați din nou și amintiți-vă unde se află cel mai apropiat Punct de Invincibilitate. Spuneți-le părinților voștri cum să găsească Punctul de Invincibilitate dacă este nevoie.
  • Vă rog aveți grijă de voi. Și fiți gata să-i ajutați pe alții. Când ucrainenii sunt împreună, când ucrainenii sunt recunoscători unii altora, nu putem fi învinși. Sa fie mereu asa!”

Zelenski a mulțumit tuturor luptătorilor și personalului militar care țin linia frontului și îi împinge pe ruși înapoi, precum și tuturor care repară echipamentele, voluntarilor și medicilor și asistentelor sau celor care merg să doneze sânge pentru răniți, referindu-se în special la Herson, unde foarte mulți oameni au făcut cozi la un centru de donare de sânge în urma unui atac rusesc care a ucis 16 oameni și a rănit mulți alții.

Președintele ucrainean i-a numit pe ruși „sălbatici” și a promis că „vom găsi fiecare rus criminal”.

Lista mulțumirilor continuă și cu jurnaliștii, care scriu despre adevăr, și liderilor și oamenilor din lume care sunt alături de Ucraina.