Președintele rus Vladimir Putin a dat, marți, instrucțiuni pentru crearea unui așa-zis grup de lucru care să coordoneze chestiunile legate de mobilizare și pregătirea rezerviștilor mobilizați, potrivit unui comunicat al Kremlinului, relatează CNN.

Vladimir Putin in timpul unui discursFoto: Alexandr Demyanchuk / AFP / Profimedia Images

Astfel, grupul de lucru ar trebui să asigure interacțiunea autorităților și organizațiilor publice în ceea ce privește pregătirea persoanelor mobilizate, protecția socială și juridică a cetățenilor ruși care participă la „operațiunea militară specială și a familiilor acestora.

Pe 25 noiembrie, Putin s-a întâlnit cu așa-zise mame ale soldaților care luptă în Ucraina și le-a promis că va analiza rapoartele despre nereguli legate de antrenament, aprovizionare cu alimente și lipsa uniformelor adecvate pentru soldații care luptă în ceea ce Rusia numește „operațiune militară specială”.

Pe 31 octombrie, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că „mobilizarea parțială” a sute de mii de cetățeni a fost încheiată. Ministerul a spus că toate activitățile de mobilizare parțială au fost suspendate, împreună cu „toate activitățile legate de recrutarea pentru serviciul militar”.

Anunțul „mobilizării parțiale” din Rusia a stârnit, la acea vreme, proteste și un exod al bărbaților din țară.

Urmărește ultimele evoluții din a 300-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.