Forțele ucrainene au bombardat în noaptea de miercuri spre joi orașul Donețk, aflat sub control rușilor în estul Ucrainei, în unele dintre cele mai mari atacuri din ultimii ani, au declarat joi oficiali instalați de Moscova în zona anexată ilegal de președintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Soldat rus în regiunea DonețkFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„În această dimineață, exact la ora 7.00, au supus centrul orașului Donețk la cel mai masiv atac din 2014 încoace", a scris pe canalul său de Telegram Alexei Kulemzin, primarul orașului, susținut de Rusia.

„Patruzeci de rachete cu lansatoare multiple de rachete BM-21 Grad au fost trase asupra civililor din orașul nostru", a spus Kulemzin. El a calificat atacul drept o crimă de război.

Reuters nu a reușit să verifice imediat relatările de pe câmpul de luptă.

Kulemzin a declarat pentru televiziunea rusă de stat că, potrivit informațiilor preliminare, cinci persoane au fost rănite în bombardament, inclusiv un copil.

În imagini video difuzate de agenția de știri de stat rusă RIA se vede fum care se ridica din clădirile avariate, curți și străzi pline de moloz, mașini arse și ceea ce părea a fi o pată de sânge pe trotuar, lângă pălăria cuiva.

Kulemzin a declarat că o grădiniță, o școală, o universitate, un spital studențesc și o catedrală au fost avariate în urma atacului.

Urmărește ultimele evoluții din ziua 295 a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO