Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că a vorbit miercuri cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, căruia i-a cerut să nu permită sportivilor ruşi să participe la competiţii nici măcar sub un steag neutru.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Principiile mişcării olimpice nu prevăd în niciun caz conlucrarea cu statele teroriste. Orice idei despre cum să readucem reprezentanţii ruşi la competiţiile internaţionale sunt idei despre cum să le permitem celor vinovaţi de teroare să spună societăţii lor că lumea ar trebui să ierte teroarea”, a explicat Volodimir Zelenski.

„Aceasta ar fi o indulgenţă sportivă. Aşa va fi prezentată de propaganda rusă, dacă Comitetul Olimpic Internaţional eşuează şi le permite celor care reprezintă războiul şi nimic altceva să participe la evenimente sportive pe picior de egalitate cu ceilalţi”, a arătat Zelenski.

„Nu vreau să ştiu dacă există motive în spatele unor astfel de idei despre revenirea Rusiei. Dar nimeni nu va închide ochii la orice încercare de a reduce presiunea internaţională asupra sursei războiului”, a spus şeful statului ucrainean.

„Când primim rapoarte ca cel de astăzi (miercuri - n.r.) din Herson, unde un copil, un băiat, a fost ucis de încă un bombardament rusesc - avea opt ani - nu putem spune decât un singur lucru: un steag alb sau orice alt steag neutru este imposibil pentru sportivii ruşi, toate steagurile lor sunt pătate de sânge”, şi-a încheiat pledoaria Volodimir Zelenski.

(Sursa: news.ro)