Comisia Europeană ar lua în considerare interzicerea noilor investiții în sectorul minier din Rusia, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, cu scopul de a diminua și mai mult capacitatea Kremlinului de a-și finanța războiul împotriva Ucrainei, potrivit surselor Financial Times.

UraniuFoto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia Images

Interdicția privind investițiile în sectorul minier face parte dintr-un al nouălea pachet de sancțiuni al UE, pe care oficialii intenționează să îl discute cu statele membre și să ajungă la un acord până la sfârșitul săptămânii viitoare, citează The Guardian.

Dacă va fi aprobată, interdicția, despre care ziarul scrie că va excepta unele produse specifice, ar marca prima dată când Bruxelles-ul a vizat direct sectorul metalurgic al Rusiei.

Potrivit FT, noul pachet de sancțiuni ar putea include, de asemenea, controale la exportul de tehnologii civile pe care Bruxelles-ul consideră că Rusia le folosește pentru a-și susține fabricile de armament, interzicerea tranzacțiilor cu alte trei bănci rusești și sancțiuni specifice împotriva altor 180 de persoane.