Pauza luată în ultimele 2 săptămâni „se poate termina în orice moment”, a declarat duminică Nataliya Gumenyuk, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare de Sud ale Ucrainei, potrivit agenției Anadolu. Rusia se pregătește pentru un „atac masiv” asupra infrastructurii critice a Ucrainei, mai spune oficialul.

Lansatoarele multiple de rachete „LRU” primite de UcrainaFoto: Bjarn Trotzki / Imago Stock and People / Profimedia

„Înțelegem că se pregătește un atac masiv, care este să aibă loc în orice zi... ”, a mai spus Nataliya Gumenyuk, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare de Sud ale Ucrainei, pentru Channel 24.

Ea a adăugat că autoritățile ucrainene iau măsurile de precauție necesare.

„De aproape două săptămâni, inamicul nu a lansat lovituri cu rachete.Iar această pauză se poate termina în orice moment”, a spus ea, adăugând că armata ucraineană ăși consolidează protecția centralelor electrice și altor infrastructuri critice.

Gumenyuk a spus că Rusia și-a intensificat prezența în Marea Neagră.

„Există 21 de nave, inclusiv patru transportoare de rachete de tip Kalibr, cu un total de 24 de rachete. Există și două transportoare submarine, ne este dificil să detectăm lansările de rachete, așa că alarmele de raid aerian ar trebui luate foarte în serios”, a spus ea.