Peste 500 de localități ucrainene erau tot lipsite de electricitate duminică, în urma loviturilor rusești din ultimele săptămâni, care au provocat daune pe scară largă rețelei electrice a țării, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, potrivit AFP.

Încă sunt mari probleme cu furnizarea de electricitate în UcrianaFoto: DreamsTime / Maryna Zhukova

„Inamicul continuă să atace infrastructura esențială a țării. În prezent, 507 localități din opt regiuni ale țării noastre sunt deconectate de la alimentarea cu energie electrică", a declarat Evgheni Ienin, prim-adjunctul ministrului de interne, la televiziunea ucraineană.

Mai exact, „regiunea Harkov este cea mai afectată, unde sunt izolate 112 sate; în regiunile Donețk și Herson: mai mult de 90; regiunea Nikolaev: 82; regiunea Zaporojie: 76; regiunea Lugansk: 43", a spus el.

Sâmbătă, autoritățile ucrainene au îndemnat din nou civilii să reziste în ciuda deteriorării condițiilor de trai.

Guvernatorul regiunii sudice Mykolaïv, Vitaliï Kim, a declarat la televiziune că „trebuie să rezistăm în timp ce, de mai multe ori pe zi, întreruperile de energie electrică scufundă milioane de ucraineni în întuneric, fără a mai vorbi de frigul care se instalează la noi, cu temperaturi negative de mai multe zile”.

Perspectiva unor noi lovituri rusești asupra rețelei energetice ucrainene ridică temeri privind o iarnă deosebit de complicată pentru populația civilă și un nou val de refugiați în afara țării.

(foto articol: ©Maryna Zhukova|Dreamstime.com)