Armata belarusă a doborât joi încă o dronă la frontiera cu Ucraina, a treia de la începutul lunii noiembrie, au anunţat autorităţile de la Minsk.

DronăFoto: Fraser Gray / Shutterstock Editorial / Profimedia

„La 1.200 de metri de frontiera statală, deasupra punctului de control vamal de la Mokrani, gărzile de frontieră belaruse, împreună cu militarii forţelor armate, au descoperit un cvadri-elicopter care zbura la o altitudine de aproximativ 300 de metri”, se arată într-o declaraţie a Comitetului statal belarus pentru supravegherea frontierelor, relatează agențiile EFE și Agerpres.

Drona se îndrepta dinspre partea ucraineană a graniţei către interiorul teritoriului belarus şi a fost doborâtă cu ajutorul unor arme electronice, potrivit aceleiaşi instituţii.

Aceasta mai afirmă că respectiva dronă nu avea însemne şi era echipată cu o cameră video pentru acţiuni de recunoaştere a teritoriului.

Potrivit Minskului, incidente similare au avut loc în partea belarusă a frontierei cu Ucraina și pe 2 şi 16 noiembrie.

Armata rusă are în prezent desfăşurată în Belarus o grupare de circa 9.000 de soldaţi, iar în acest timp la Kiev se menţin temerile că Rusia ar putea folosi din nou Belarusul ca platformă de lansare a unei ofensive, la fel cum s-a întâmplat la începutul invaziei lansate pe 24 februarie, când trupele ruse trimise în Belarus sub pretextul efectuării de exerciţii militare au atacat partea de nord a Ucrainei.

___