Kremlinul respinge condițiile puse de preşedintele american Joe Biden, care s-a declarat „pregătit” să discute cu Vladimir Putin dacă acesta „este interesat să pună capăt războiului”. „Operațiunea militară specială continuă”, a reacționat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin si Biden dand mana 2Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina, ceea ce Moscova evident că respinge. Operaţiunea militară continuă”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

El a susținut că Vladimir Putin „este deschis discuţiilor” despre o posibilă soluţionare a războiului cu Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate de Rusia împiedică găsirea unui posibil compromis.

"Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis negocierilor cu toate părțile pentru a ne atinge obiectivele", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre declarația lui Biden.

Președintele american Joe Biden a spus joi că nu are de gând să-l contacteze pe Vladimir Putin, dar este "pregătit să vorbească" cu liderul rus "dacă acesta este interesat să pună capăt războiului”. Dar încă "nu a făcut acest lucru", a adăugat Joe Biden.

"Dacă va fi cazul, în consultare cu prietenii mei francezi şi cu prietenii mei din NATO, voi fi bucuros să stau de vorbă cu Putin pentru a vedea ce vrea, ce are în minte. Între timp, cred că este absolut esenţial ceea ce a spus Emmanuel (Macron). Trebuie să sprijinim poporul ucrainean", a arătat Joe Biden.