Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat duminică că Ucraina face o „greșeală” propunând condiții prealabile pentru negocierile cu Rusia, argumentând că astfel de condiții prealabile nu permit începerea negocierilor, relatează CNN.

Vladimir Putin și Aleksandr LukaşenkoFoto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

„Greșeala ucrainenilor, a (președintelui) Volodimir Zelenski, este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. Mai ales când vorbești cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans”, a spus Lukașenko în timpul unui interviu cu televiziunea de stat din Rusia.

„Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – compromisuri”, a spus Lukașenko.

Moscova folosește Minskul ca bază pentru războiul său neprovocat împotriva Ucrainei. La începutul conflictului, trupele lui Vladimir Putin au folosit granița Belarusului pentru invazie.

Belarus a fost folosit ca o rampă de lansare pentru multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO.

Acum, Rusia s-ar pregăti din nou să transfere personal și echipament militar rusesc din Belarus cu scopul de a completa unități care au suferit pierderi.