Forțele rusești au suferit pierderi grele în timpul luptelor din provincia ucraineană Donețk (sud-centrală) și este puțin probabil să realizeze o breșă în această zonă, afirmă Ministerul britanic al Apărării, citat de The Guardian.

Soldat ucrainean cu un lansator antitanc pe frontul din DonețkFoto: Roman Chop / AP / Profimedia

Cea mai recentă actualizare a serviciilor sale de informații a declarat că zona din jurul orașelor Pavlivka și Vuhledar, în estul Ucrainei, a cunoscut "lupte intense" în ultimele două săptămâni, dar că puține teritorii au fost schimbate.

„Atât Rusia, cât și Ucraina au forțe semnificative angajate în acest sector, iar infanteria navală rusă a suferit pierderi grele.Această zonă rămâne puternic disputată, probabil parțial pentru că Rusia evaluează că zona are potențial ca punct de lansare pentru o viitoare avansare majoră spre nord, pentru a captura restul regiunii Donețk, aflată sub controlul ucrainean.”, se arată în postarea ministerului de pe Twitter.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Rusia să fie capabilă să concentreze suficiente forțe de calitate pentru a realiza o avansare operațională.