NATO va continua să sprijine Ucraina și, de asemenea, va intensifica ajutorul neletal pentru această țară, a declarat vineri secretarul general Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATOFoto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

"NATO va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Nu vom da înapoi", a declarat Stoltenberg reporterilor la Bruxelles, înainte de o reuniune a miniștrilor de externe ai alianței care va avea loc săptămâna viitoare la București.

Stoltenberg a subliniat că Rusia este agresorul, iar Ucraina este victima agresiunii şi are dreptul de a se apăra, notează Agerpres.

”Preşedintele Putin eşuează în Ucraina şi el răspunde cu mai multă brutalitate”, a spus înaltul oficial aliat, care a apreciat că ”este un început de iarnă oribil pentru Ucraina”, aluzie la recentele bombardamente ruse care au vizat infrastructura esenţială ucraineană.

”Multe războaie se încheie prin negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă", a mai spus șeful NATO, notează The Guardian.

El a adăugat că nu există "o pace durabilă" dacă Rusia ar câștiga războiul.

De asemnea, Stoltenberg crede că Finlanda și Suedia ar trebui să fie primite ca membri "cu drepturi depline" ai alianței.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro