Kremlinul a negat joi că atacurile sale asupra rețelei de electricitate a Ucrainei au vizat civili, dar a declarat că Kievul ar putea „pune capăt suferinței" populației sale dacă ar îndeplini cererile Rusiei de a rezolva conflictul, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri PeskovFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Atacurile repetate cu rachete împotriva infrastructurii electrice din Ucraina din ultimele săptămâni au lăsat milioane de oameni fără lumină, apă sau încălzire ore sau zile întregi, în contextul în care temperaturile exterioare scad sub zero grade.

Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pretinde că „nu au existat și nu există lovituri asupra unor ținte `sociale` - se acordă o atenție deosebită acestui aspect".

`În ceea ce privește țintele care au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar, acestea sunt în mod corespunzător supuse loviturilor", a spus el.

Peskov a fost întrebat cum poate fi conciliată suferința populației civile din Ucraina cu pozițiile președintelui Vladimir Putin. Putin a declarat că Rusia nu dorește să distrugă Ucraina sau populația sa.

„Conducerea Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normalitate, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației", a răspuns purtătorul de cuvânt al lui Putin.