Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în aproape 90% din orașul ucrainean Liov, au anunțat miercuri oficialii, în urma unui alt baraj de lovituri rusești care au lăsat fără electricitate o mare parte din țară, potrivit CNN.

Panorama a orasului LiovFoto: Hotnews

Într-o declarație de pe Telegram, primarul din Liov, Andri Sadovi, a declarat că întreruperile programate, care au devenit regulate în timpul invaziei, vor continua din cauza infrastructurii energetice deteriorate de război a țării, „astfel încât unele case ar putea rămâne fără electricitate”. De asemenea, apa și încălzirea au fost restabilite și toate serviciile orașului funcționează, a adăugat el.

Situația din Odesa este similară, apa și căldura fiind restabilite, potrivit lui Kirilo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui Ucrainei.

„Alimentarea cu energie electrică - regiunea este alimentată, consumatorii sunt conectați”, a spus el. Electricitatea în regiunea Zaporojie a fost, de asemenea, restabilită.

Potrivit administrației militare din regiunea Ternopil, sistemul energetic de acolo este „în curs de stabilizare”, consumatorii „fiind conectați treptat la rețea”.

Aproximativ o treime din regiune are electricitate, instalațiile de infrastructură critică fiind conectate mai întâi la rețeaua electrică.