Orașul Dnipro din centrul Ucrainei a fost zguduit joi dimineață de o lovitură rusească în urma căreia cel puțin 14 persoane au fost rănite. O cameră de bord care circula pe o șosea din oraș a surprins momentul în care racheta a căzut.

Orașul Dnipro a fost lovit de o rachetăFoto: Telegram Kirilo Timoșenko

Rusia a bombardat joi instalații energetice ucrainene și o imensă fabrică de rachete de propulsie, într-un nou val de atacuri cu rachete pe care oficialii ucraineni le-au denunțat drept terorism, transmite Reuters.

Mai multe orașe au fost ținta loviturilor coordonate de Moscova, inclusiv Dnipro, unde cel puțin 14 persoane au fost rănite, potrivit Ukrainska Pravda.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat imagini cu atacul cu rachete rusești asupra orașului Dnipro, surprinse de camera de bord a unei mașini care se deplasa pe o stradă din localitate.

„Iată încă o dovadă de la Dnipro cum teroriștii vor pace. Un oraș liniștit și dorința oamenilor de a trăi o viață normală. Pentru a merge la serviciu, cu afaceri. Un atac cu rachete! Statul terorist vrea cu adevărat să le aducă ucrainenilor doar cât mai multă durere și suferință”, a scris președintele Zelenski pe canalul său de Telegram.

Și adjunctul șefului biroului prezidențial Kirilo Timoșenko a publicat un videoclip și fotografii cu case deteriorate din Dnipro.

Șeful biroului președintelui ucrainean, Andrii Yermak, afirmă că țara sa are nevoie de mai multe arme pentru a se apăra.