Ucraina construiește un gard din beton armat cu sârmă ghimpată pentru a-și fortifica granița cu Belarus, a declarat pe 11 noiembrie șeful adjunct al biroului președintelui, Kirilo Timoșenko, relatează Kyiv Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit lui Timoșenko, zidul se întinde deja pe trei kilometri, iar construcția este, de asemenea, în curs de desfășurare în regiunile Rivne și Jîtomir din Ucraina.

„Un șanț, un terasament, un gard din beton armat cu sârmă ghimpată sunt bariere inginerești care se construiesc în Volîn. Astfel, s-au amenajat deja aproximativ 3 km de graniță, lucrările continuă. Acesta nu este tot, dar nu vom dezvălui detaliile. Se lucrează și în regiunile Rivne și Jîtomir”.

Acesta subliniază că se construiesc fortificații și se înființează granița în regiunile care se învecinează cu teritoriul Rusiei. El a adăugat că polițiștii de frontieră au „toate echipamentele necesare pentru a vedea inamicul de la distanță”.

În octombrie, Ministerul ucrainean de Externe a raportat că Belarus l-a convocat pe ambasadorul ucrainean și a acuzat Ucraina că ar fi pregătit o lovitură pe teritoriul Belarusului. Ministerul de Externe consideră că aceasta este o parte a planului de provocare a rușilor.

Informațiile britanice considerau în octombrie, în legătură cu formarea unui grup comun de trupe Belarus-Rusia, că este improbabilă o nouă invazie a Ucrainei de pe teritoriul Belarusului.