Un tribunal rus a pronunțat prima pedeapsă cu închisoarea din țară pentru incendierea unui birou de înrolare, pe fondul unui șir de atacuri declanșate la nivel național de invazia Ucrainei, scrie The Moscow Times.

Barbatii incorporati nu par incantati de situatieFoto: Captura video

Aproximativ 70 de centre de recrutare și clădiri guvernamentale au fost atacate în Rusia de când țara și-a lansat invazia în Ucraina, în 24 februarie, iar în 21 septembrie Vladimir Putin a ordonat o mobilizare „parțială” a rezerviștilor, potrivit estimărilor presei independente.

Ilya Farber a fost găsit vinovat de instanță că în luna mai ar fi aruncat cocktailuri Molotov într-un birou de recrutare și într-un birou de înrolare militară din Udmurtia, provocând un incendiu și pagube materiale. Un tribunal regional l-a condamnat, miercuri, pe bărbat la trei ani și două luni într-o colonie penală.

Farber, în vârstă de 48 de ani, a pledat vinovat, spunând că „după ce a văzut incendiul și-a dat seama ce a făcut și acum își regretă acțiunile”, a susținut instanța într-un mesaj pe Telegram.

Bărbatul riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare și o amendă de 2,6 milioane de ruble (43.000 de dolari).

Presa rusă l-a identificat pe Farber drept un fost profesor de arte, literatură și muzică din mediul rural, care a fost închis pentru luare de mită în 2012, într-o regiune aflată la nord de Moscova. În 2013, o instanță i-a redus pedeapsa de opt ani de închisoare cu mai mult de jumătate, după ce președintele Vladimir Putin și-a exprimat indignarea, scrie The Moscow Times.