Înaltul oficial ucrainean pentru regiunea estică Lugansk afirmă că trupele continuă să avanseze în ciuda unui număr uriaș de rezerve rusești sosite în zonă, potrivit CNN.

Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk Foto: David Goldman / AP / Profimedia

Serghei Gaidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk, a declarat la televiziunea ucraineană că forțele armate avansează, dar „trebuie ținut cont de faptul că există anumite particularități ale regiunii Lugansk: trupele rusești de ocupație au reușit să aducă acolo un număr uriaș de rezerve, au reușit să construiască structuri defensive, au minat o zonă foarte mare, așa că avansul este destul de precaut”.

Trupele ucrainene au început să sondeze regiunea Lugansk în septembrie, după o avansare rapidă în regiunea Harkov.

Gaidai a adăugat: „Ei [rușii] încearcă să facă niște acțiuni contraofensive de neînțeles. Există un număr foarte mare de proaspeți mobilizați.”

El a prezis că rușii vor avea pierderi grele pe măsură ce luptele din zona din jurul Svatove și Kreminna vor continua.

Gaidai a declarat că civilii au rămas în așezările recent eliberate, în ciuda eforturilor oficiale de a-i convinge să se mute, pe fondul bombardamentelor constante din partea rușilor.

„Oamenii rămân în unele așezări eliberate, indiferent de modul în care încercăm să îi convingem. Uneori sunt de acord să plece atunci când văd că a fost lovită casa vecinului lor. Frica prevalează asupra încăpățânării”, a spus el.