Într-o scrisoare care se presupune că a fost trimisă de pe front către un guvernator regional din Rusia, bărbaţii din Brigada 155 a Infanteriei Marine a Flotei ruseşti din Pacific spun că au fost aruncaţi într-o "bătălie de neînţeles" în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, transmite CNN.

Blindate rusești distruse într-un atac al ucrainenilorFoto: Airborne Assault Troops of the Ukrainian Armed Forces/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Scrisoarea, publicată luni de un important blog militar rusesc, a fost trimisă guvernatorului din Primorsky Krai.

"Încă o dată am fost aruncaţi într-o bătălie de neînţeles de către generalul Muradov şi cumnatul său, compatriotul său Akhmedov, pentru ca Muradov să câştige bonusuri care să-l facă să arate bine în ochii lui Gerasimov [şeful Statului Major General al Rusiei]", se arată în scrisoare. "Ca urmare a ofensivei "atent" planificate de "marii comandanţi", am pierdut aproximativ 300 de oameni, morţi şi răniţi, cu câţiva dispăruţi în misiune în ultimele 4 zile", se arată în scrisoare.

"Am pierdut 50% din echipamentul nostru. Asta numai în cazul brigăzii noastre. Comandamentul districtual împreună cu Akhmedov ascund aceste fapte şi distorsionează statisticile oficiale privind pierderile de vieţi omeneşti de teama de a nu fi traşi la răspundere." În scrisoare, ei l-au întrebat pe guvernatorul Oleg Kozhemyako: "Pentru cât timp li se va permite unor mediocrităţi precum Muradov şi Akhmedov să continue să planifice acţiunile militare doar pentru a păstra aparenţele şi a obţine premii cu preţul vieţii atâtor oameni?".

CNN nu poate verifica câţi soldaţi au semnat scrisoarea şi nici gradele acestora, dar Kozhemyako a confirmat că a primit o scrisoare din partea soldaţilor din unitate.

Sursa: news.ro

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a numit luptele intense din anumite părţi ale regiunii Doneţk "epicentrul celei mai mari nebunii a ocupanţilor". "Mor cu sutele în fiecare zi", a declarat Zelensky. "Terenul din faţa poziţiilor ucrainene este literalmente plin de cadavrele ocupanţilor", a mai spus el în mesajul zilnic.