Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că regiunea Donețk din est a rămas „epicentrul” luptei în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, sute de ruși fiind uciși în fiecare zi, relatează Reuters.

Președintele Ucrainei Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Off / Zuma Press / Profimedia

„Regiunea Donețk rămâne epicentrul celei mai mari nebunii a ocupanților”, a spus Zelenski în discursul său video de noapte. „Sunt uciși cu sutele în fiecare zi. Pământul din fața pozițiilor ucrainene este plin de cadavre ale ocupanților”.

Orașele Bahmut și Avdiivka sunt punctele centrale ale celor mai grele lupte din regiunea Donețk.

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată cum soldații ucraineni au aruncat în luptă toate armele într-un atac împotriva unei coloane blindate a armatei ruse din regiunea Donețk.

Înregistrarea video remarcabilă arată cum două tancuri rusești T-72B3 și trei vehicule de luptă a infanteriei BMP-2 au fost avariate după ce au trecut peste mine și au fost lovite cu artilerie și lansatoare antitanc de către Brigada 72 de Infanterie Mecanizată a Kievului.

Într-un gest neobișnuit, Ministerul rus al Apărării a negat informațiile bloggerilor militari ruși conform cărora o unitate de infanterie navală ar fi pierdut sute de oameni. Ministerul a respins afirmațiile bloggerilor conform cărora brigada 155 marină a Flotei Pacificului a suferit „pierderi mari și inutile în oameni și echipamente”.

Bătălia pentru orașul Bahmut din estul Ucrainei s-a intensificat în contextul în care forțele rusești conduse de mercenarii Wagner încearcă cu disperare să captureze orașul de o importanță strategică pentru ca Kremlinul să poată raporta publicului rus o nouă victorie pe front.

Statul Major al Ucrainei a raportat pe 7 noiembrie că Rusia a pierdut 76.460 de militari în Ucraina din 24 februarie, dar și 2.771 de tancuri, 5.630 de vehicule blindate de luptă, 1.782 de sisteme de artilerie.