Pe rețelele de socializare a devenit viral un clip video care arată cum un tanc rusesc T-80BV este distrus în estul Ucrainei de un singur soldat din trupele Kievului cu un lansator portabil.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un soldat ucrainean al Brigăzii 95 de Asalt Aerian a prins în ambuscadă, de la mică distanță, un tanc rusesc T-80BV în estul țării. Acesta a fost distrus”, notează Ukraine Weapons Tracker într-o postare ce însoțește clipul video. Imaginile au adunat, la ora redactării acestei știri, aproape 250.000 de vizualizări.

În imagini se vede cum tancul rusesc trece pe un drum de lângă o pădure, iar la un moment dat, dintre copaci, iese un soldat ucrainean.

Când tancul T-80BV era la doar 10-15 metri distanță, luptătorul din trupele de apărare ridică lansatorul portabil și trage în timp ce turela începuse să se întoarcă. Acțiunea soldatului ucrainean este o demonstrație de manual a genului de ambuscadă în care poate fi prins un tanc ce are vizibilitatea (oricum limitată) afectată de relieful împădurit și nu are timp să reacționeze.

Tancul continuă să ruleze în timp ce muniții de la bordul său (posibil și elemente ale armurii reactive) încep să explodeze, iar într-un final se oprește și este cuprins în totalitate de flăcări.

De remarcat că în peisaj se mai află un tanc abandonat/nefuncțional a cărui țeavă de tun este lovită la un moment dat de tunul tancului lovit.