Șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că militarii ruși au aruncat în aer podul peste râul Krasna, în apropierea satului Krasnorichenske din regiunea Lugansk, deoarece se tem că forțele armate ucrainene sunt aproape de poziția lor, transmite Ukrainska Pravda.

Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk Foto: David Goldman / AP / Profimedia

"Sunt foarte speriați pentru că suntem foarte aproape. Rușii au aruncat în aer podul peste râul Krasna, lângă Krasnorichenske", a spus Gaidai, care a publicat și poze cu podul avariat.

De asemenea, Gaidai susține că soldații ruși au aruncat în aer sâmbătă un alt pod lângă Kreminna.

Potrivit lui Gaidai, comandamentul rus a stabilit o sarcină pentru trupele sale de a opri înaintarea forțelor armate ucrainene, dar vremea se îmbunătățește, astfel că "lucrurile vor merge mai repede pentru militarii ucraineni".

Șeful administrației militare regionale din Lugansk a precizat că rușii atacă sistematic Bilyohorivka, iar apoi trimit luptători pentru recunoaștere, dar aceștia "în mod tradițional nu se mai întorc".

Lupte crâncene continuă și în direcția Svatove, iar drumul dintre Svatove și Kreminna se află sub controlul forțelor armate ucrainene, astfel încât trupele rusești nu pot obține rapid întăriri și muniție nouă în aceste zone ale frontului.

Potrivit lui Haidai, aproape totul în jurul Kreminnei și Svatove este minat - maluri de râu, drumuri și poduri.