Compania WizzAir suspendă temporar baza aeriană de la Chişinău, începând cu 1 decembrie, motivând că sunt riscuri de securitate, dar există şi posibilitatea închiderii spaţiului aerian al Republicii Moldova, relatează News.ro. Astfel, unele zboruri vor fi mutate la Iași.

Avion Wizz Air Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit reprezentanţilor WizzAir, zborurile din Chişinău către Paris Beauvais, Bruxelles Charleroi, Basel-Mulhouse şi Torino vor fi suspendate începând cu 1 decembrie 2022, iar pasagerii pot rezerva aceste zboruri de la baza din Iaşi, unde există deja aceste destinaţii.

Alte zboruri Wizz Air vor fi mutate de la Chişinău la baze din România, respectiv Iaşi, dar posibil şi la Bacău.

”În urma unei evaluări aprofundate a riscurilor şi având în vedere provocările referitoare la posibilitatea închiderii spaţiului aerian din Republica Moldova, ne-am ajustat programul din sezonul de iarnă 2022-2023 de la Chişinău pentru a ne asigura că acesta poate fi operat în mod optim. Până în data de 30 noiembrie 2022, Wizz Air va continua să opereze zboruri din Chişinău către Austria, Belgia, Cipru, Republica Cehă, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Spania şi Marea Britanie. Odată cu această ajustare a programului, Wizz Air îşi va suspenda temporar baza din Chişinău, de la 1 decembrie 2022", au precizat oficiali ai companiei WizzAir.

Contactat de News.ro, directorul Aeroportului din Iaşi Romeo Vatră a precizat că este la curent cu intenţia companiei WizzAir de a suspenda temporar baza de la Chişinău, dar că nu poate preciza care rute vor fi mutate pe aeroportul ieşean.

"Noi am mai avut zboruri mutate de WizzAir de la Chişinău la Iaşi în acest an pe fondul războiului din Ucraina. Vor fi aduse probabil câteva zboruri de la Chişinău la Iaşi din decembrie, dar nu ştim exact destinaţiile. Anunţul va veni cât de curând din partea operatorului aerian", a precizat directorul aeroportului ieşean, Romeo Vatră.