Președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera că trupele ruse "nu sunt pregătite" să se retragă din Herson.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

El a susținut că „este vorba de o dezinformare menită să ne determine să trimitem acolo trupe din alte zone importante”.

„Soldații lor cei mai bine pregătiți sunt pe pozițiile lor, nimeni nu a plecat”, a spus Zelenski. „Vedem acest lucru și nu îi credem”, a adăugat el.

Totuși, serviciile de informații militare ucrainene spun că Rusia continuă să își îndepărteze „administrația de ocupație” din regiunea Herson din sudul țării, dar întărește orașul cu recruți recent mobilizați și sugerează că aceștia sunt folosiți drept „carne de tun”, potrivit CNN.

Șeful Agenției de Informații a Apărării din Ucraina, generalul-maior Kirilo Budanov, a declarat miercuri pentru CNN că „rușii încearcă să îndepărteze și să ia cu ei toate rămășițele așa-numitei lor „administrații de ocupație” din orașul Herson și din zonele înconjurătoare”.

Dar, în același timp, a spus Budanov, Rusia „aduce în Herson o nouă 'carne de tun' din partea soldaților ruși recent mobilizați, pregătindu-se pentru luptele de stradă”.

Rusia, a spus el, „își dă seama și înțelege întreaga dificultate a situației lor și nu vor să fie încercuiți în totalitate”.

Urmărește ultimele evoluții din a 246-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.