Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că „lupte extrem de violente” au loc „în apropiere de Bahmut”, un oraș din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, care a fost o țintă prioritară a armatei ruse timp de luni de zile, potrivit AFP.

Zelenski și soldați ucraineni din HarkovFoto: president.gov.ua

„Situația de pe front nu se schimbă semnificativ. Lupte extrem de violente au loc în regiunea Donețk, în apropiere de Bahmut și Avdyivka”, a declarat el în discursul său zilnic postat pe rețelele de socializare.

Marți, șapte civili au fost uciși și alți trei au fost răniți în Bahmut, potrivit guvernatorului regional Pavlo Kirilenko.

Luptele dintre armata ucraineană și cea rusă fac ravagii în această zonă, iar trupele Moscovei sunt disperate după mai multe eșecuri de la începutul lunii septembrie.

”Ocupanții ruși au pierdut deja cât mai multe echipamente - de aviație și de altă natură - pe care majoritatea armatelor din lume pur și simplu nu le au și nu le vor avea niciodată în serviciu”, a declarat Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, „Rusia nu va putea compensa aceste pierderi”.

În cele din urmă, el a denunțat din nou „nebunia comandamentului rus", despre care a spus că este deosebit de „vizibilă” în estul țării, „trimițând oameni la moarte (...) zi de zi”.

Urmărește ultimele evoluții din a 245-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.