Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că pierderile Rusiei în ceea ce priveşte soldații ucişi se apropie de 65.000, acesta fiind numărul ruşilor care ”şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea”, notează news.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul transmis sâmbătă seară, că Ucraina beneficiază de un nou pachet de asistenţă pentru apărare din parte SUA, în valoare de 725 de milioane de dolari, fiind vorba despre muniţie pentru HIMARS şi artilerie, armte anti-tanc, rachete anti-radar.

”Facem totul pentru a reduce capacitatea ocupanţilor, abilitatea armatei ruse de a răspândi teroare pe pământul ucrainean. Distrugem în mod constant logistica teroriştilor, depozitele şi cartierele lor generale. Pierderile totale ale duşmanului în ceea ce priveşte oamenii ucişi se apropie de 65.000. Atât de mulţi cetăţeni ai Rusiei şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea”, a subliniat el.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că, potrivit felului în care continuă ”operaţiunea de îngropare” rusească, se poate spune că nici măcar 100.000 de cetăţeni ruşi morţi nu vor determina Kremlinul să se gândească puţin.

”Doar victoriile reale ale Ucrainei, doar apărarea acesteia de către lumea liberă faţă de teroarea şi şantajul ruseşti – protecţie prin sancţiuni, protecţie prin ajutor pentru Ucraina – doar mutarea completă a ocupanţilor de pe pământul ucrainean şi demontarea capacităţilor agresive ale statului terorist – toate astea sunt calea spre pace. Pacea va deveni posibilă când teroarea sa devine imposibilă pentru Rusia”, a continuat Zelenski.

El a menţionat că, sâmbătă şi vineri, mai multe regiuni ale ţării au fost ţinta atacurilor ruseşti, în special cu rachete şi drone iraniene, unele fiind însă doborâte.

”Dar, din nefericire, nu toate. Din nefericire, sunt distrugeri şi victime. Donbas, Zaporojie, regiunea Nikolaiv, regiunea Harkov, regiunea Sumî, regiunea Kiev, regiunea Dnipro şi alte regiuni din ţara noastră... Facem totul pentru a doborî mai multe rachete ale duşmanului şi drone, pentru a neutraliza mai multe poziţii de atac ale armatei ruse. Şi cu siguranţă va veni ziua când statul nostru va putea să îşi îndeplinească misiunea sută la sută”, a arătat el.