Un depozit de petrol a luat foc în regiunea rusă Belgorod, la granița cu Ucraina, în urma unor bombardamente, a declarat guvernatorul regiunii Viacheslav Gladkov, acesta subliniind că atacurile sunt în creștere în ultimele zile în această zonă, relatează AFP.

depozit de petrol din Belgorod in flacariFoto: Captura video

"Încă un bombardament la noi. Unul dintre proiectile a lovit un depozit de petrol", a declarat guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe contul său Telegram. El a postat o fotografie care arată fum negru care se ridică deasupra unei clădiri în flăcări.

Potrivit acestuia, serviciile de urgență încearcă în acest moment să stingă incendiul. „Nu există niciun risc de răspândire”, a asigurat domnul Gladkov.

Rusia a denunţat săptămâna trecută o „creştere considerabilă” a atacurilor ucrainene asupra mai multor regiuni de graniţă ruse, inclusiv asupra Belgorodului, dar şi asupra orașelor Kursk şi Breansk.

Vineri, o stație electrică din orașul Belgorod a luat foc după un atac din Ucraina, provocând o întrerupere a curentului, potrivit guvernatorului.

Acesta din urmă a mai raportat vineri un bombardament asupra unui sat din regiune și pagube ușoare aduse infrastructurii feroviare locale cauzate, potrivit guvernatorului, de rămășițele rachetelor ucrainene doborâte de armata rusă.