Serviciul de Securitate al Ucrainei a descoperit într-un sat din Hersonul eliberat, într-o clădire care ar fi fost folosită de ruși ca secție de votare pentru pseudo-referendumul de anexare la Rusia, cutii cu „uniforme militare” rusești pentru copii, relatează Ukrainska Pravda.

rusii i-au momit pe ucraineni cu haine in stil militar pentru copiiiFoto: SBU / Facebook

„Ocupanții au folosit clădirea consiliului sătesc drept bază pentru desfășurarea unui așa-zis „referendum”. Oamenii legii au găsit un lot mare de haine pentru copii în stil militar printre materialele campaniei”, scrie Serviciul de Securitate alături de o serie de fotografii.

Aceste haine erau copii ale uniformei invadatorilor ruși și erau destinate locuitorilor locali ca o încurajare să vină să voteze la falsul referendum.

De asemenea, au încercat să mituiască ucrainenii cu mâncare gratuită. Cu toate acestea, când inamicul a văzut că localnicii evită participarea la pseudo-referendum, au recurs la „amenințări și fraudă”, potrivit SBU.

Potrivit serviciului de informații, după ce au convins mai mulți colaboratori să coopereze, le-au dat doi militari înarmați ai Federației Ruse și au început să meargă din casă în casă pentru a populariza referendumul. Dacă oamenii nu deschideau ușile, ocupanții tot i-ar fi trecut pe toți ca și când ar fi votat „da”.