Armata ucraineană afirmă că a distrus o cantitate semnificativă de armament rusesc într-un atac împotriva unui nod feroviar din regiunea Lugansk, în estul țării, potrivit CNN.

Soldati pe frontul din DonbasFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

De asemenea, a declarat că rușii au suferit pierderi substanțiale în Herson, Zaporojie și Donețk.

Dar în actualizarea sa operațională de vineri, Statul Major General nu a făcut nicio mențiune despre luptele din jurul Bahmut din Donețk, unde forțele rusești par să fi avut unele câștiguri în ultimele zile.

Dar Statul Major General a spus că Rusia "continuă să își concentreze eforturile asupra încercărilor de a-și pune în aplicare planurile de a ajunge la granița administrativă a regiunii Donețk".

Statul Major General a precizat că "potrivit informațiilor preliminare, în zona gării din orașul Antratsyt [Luhansk], soldații noștri au distrus o parte semnificativă din armele și echipamentele militare ale inamicului transportate pe calea ferată. Cantitatea și natura pagubelor sunt în curs de precizare".

În ultimele săptămâni, Ucraina a vizat liniile de aprovizionare rusești din Lugansk, în timp ce încearcă să se bazeze pe ofensiva sa de succes din Harkovul vecin.

În alte zone, potrivit Statului Major General, aproximativ 150 de soldați ruși au fost uciși și aproximativ 100 au fost răniți de atacurile ucrainene în Hlibodarivka (regiunea Donețk), Tokmak (regiunea Zaporojie) și Tokarivka (regiunea Herson).

Statul Major General a afirmat că în orașul Hherson, forțele rusești au confiscat 13 nave de tip barjă pentru transportul de personal și echipamente peste râul Dnipro. Atacurile ucrainene cu rachete cu rază lungă de acțiune au făcut ca majoritatea podurilor de peste râu să fie impracticabile.

De asemenea, a afirmat că au fost distruse trei unități S-300. Rachetele S-300 au provocat pagube devastatoare în centrul Ucrainei, în special în Zaporojie și Nikolaiv.