Ministrul ucrainean al energiei, Herman Halușcenko, a declarat pentru CNN că rachetele rusești au lovit aproximativ 30% din infrastructura energetică a țării începând de luni.

Crater pe o șosea din orașul Dnipro lovit cu rachete ruseștiFoto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

„Trimitem acest mesaj partenerilor noștri: trebuie să protejăm cerul. Rușii nu țin cont de legile internaționale. Nu le pasă de niciun fel de acorduri sau convenții internaționale", a declarat Halușcenko.

De asemenea, el a declarat pentru CNN că aceasta a fost prima dată de la începutul războiului când Rusia a vizat "în mod dramatic" infrastructura energetică a Ucrainei și că Ucraina lucrează pentru a se reconecta rapid din alte surse.

Ministerul rus al Apărării a confirmat anterior că trupele sale continuă atacurile aeriene cu rază lungă de acțiune asupra infrastructurii militare și energetice a Ucrainei.

Rapoartele au sugerat că șase persoane au fost rănite într-un al doilea atac rusesc la centrala termică Ladijin (LTPP) din regiunea ucraineană Vinniția.

Comentariile lui Halușcenko vin după ce unele țări NATO și ONU au avertizat că Rusia ar putea comite o crimă de război prin atacul său continuu asupra unor obiective civile.