Omul de afaceri britanic Graham Bonham-Carter a fost arestat după ce SUA l-au acuzat de conspirație pentru încălcarea sancțiunilor impuse oligarhului rus Oleg Deripaska, au declarat marți procurorii, relatează Reuters.

Oleg Deripaska alaturi de Vladimir Putin intr-o vizita de lucru din 2014Foto: Michael Klimentyev / Sputnik / Profimedia Images

Bonham-Carter a fost arestat în Regatul Unit, iar procurorii federali din Manhattan vor cere extrădarea lui. El a fost, de asemenea, acuzat de fraudă electronică pentru finanțarea proprietăților din SUA achiziționate de Deripaska și eforturile de a expatria opere de artă ale lui Deripaska în Statele Unite.

Un avocat al Bonham-Carter nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Acuzațiile apar în momentul în care Departamentul de Justiție al SUA încearcă să facă presiuni asupra oligarhilor ruși prin sancțiuni, confiscări de bunuri pentru a opri sprjinirea președintelui rus Vladimir Putin care a invadat Ucraina.

„Bonham-Carter a ascuns originea finanțării pentru întreținerea și gestionarea bogatelor active americane ale lui Deripaska, încălcând sancțiunile internaționale”, a declarat Damian Williams, principalul procuror federal din Manhattan, într-un comunicat.