Moldova a declarat că trei rachete de croazieră lansate de Rusia asupra Ucrainei au traversat luni spațiul aerian moldovenesc și că l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a da explicații, transmite Reuters.

Ministrul moldovean de externe Nicu PopescuFoto: Michal Cizek / AFP / Profimedia Images

"Trei rachete de croazieră lansate asupra Ucrainei în această dimineață de pe navele rusești din Marea Neagră au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova. Am dat instrucțiuni ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a da explicații", a scris pe Twitter ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu.

Șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zaluzhny, a spus că trupele ucrainene au doborât 41 de rachete care au fost lansate de Rusia, potrivit Reuters.

”În această dimineață 75 de rachete au fost lansate. 41 de rachete au fost neutralizate de apărarea aeriană”, a scris generalul Valery Zaluzhny, șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, pe Twitter.

Rusia a mărit la șase numărul navelor înarmate cu rachete gata de luptă din Marea Neagră, potrivit Comandamentului Operațional Sud, transmite Ukrainska Pravda.

"Unsprezece nave ale flotei inamice fac manevre în apropierea coastei Crimeei, în Marea Neagră. Inamicul și-a mărit brusc numărul de nave înarmate cu rachete gata de luptă la șase, inclusiv două submarine”, a scris Comandamentul Operațional Sud pe Facebook.

Patruzeci de rachete de croazieră Kalibr sunt îndreptate spre Ucraina, susțin oficialii ucraineni.