Casa Albă a anunţat că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei şi că preşedintele rus Vladimir Putin a început războiul şi îl poate încheia dacă optează pentru acest lucru, informează duminică agenția Reuters, citată de Agerpres.

SUA livrează Ucrainei noi sisteme HIMARSFoto: Roman Koksarov / AP / Profimedia

„Nu avem nimic de adăugat la relatările despre explozia de pe pod (din Crimeea, peste strâmtoarea Kerci)”, a declarat coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, pentru postul de televiziune ABC.

„Ceea ce vă pot spune este că dl. Putin a început acest război şi dl. Putin îl poate încheia astăzi, pur şi simplu prin mutarea trupelor sale în afara Ucrainei”, a adăugat Kirby.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Citește și: SUA anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, de sute de milioane de dolari - noi sisteme HIMARS, obuziere şi muniţie

___