Decizia Washingtonului de a trimite mai mult ajutor militar Ucrainei reprezintă o amenințare la adresa intereselor Moscovei și crește riscul unei ciocniri militare între Rusia și Occident, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite ale Americii, transmite Reuters.

Lansator de rachete HIMARSFoto: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia

"Percepem acest lucru ca pe o amenințare imediată la adresa intereselor strategice ale țării noastre", a declarat miercuri Antonov pe canalul său de Telegram.

"Furnizarea de produse militare de către SUA și aliații săi nu numai că implică o vărsare de sânge prelungită și noi victime, dar crește și pericolul unei ciocniri militare directe între Rusia și țările occidentale".

Președintele SUA, Joe Biden, i-a transmis marți președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, că Washingtonul va oferi Kievului un nou ajutor militar de 625 de milioane de dolari, incluzând sisteme de rachete HIMARS, a anunțat Casa Albă, scrie Reuters.

Biden „s-a angajat să continue să sprijine Ucraina atât timp cât este nevoie, pentru a se apăra de agresiunea rusă”, conform sursei citate.

De asemenea, președintele ucrainean a subliniat că Washingtonul nu va recunoaște niciodată anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene.