​Alla Pugaciova, cea mai de succes cântăreață din istoria Uniunii Sovietice, le-a transmis un mesaj dur celor care o critică din cauza poziției sale împotriva războiului din Ucraina, spunându-le acestora că au fost iobagi și acum au devenit sclavi, scrie Meduza.

Alla Pugaciova oferindu-si ultimele omagii lui Mihail GorbaciovFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris ea într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

„AU FOST IOBAGI, AU DEVENIT SCLAVI”, a subliniat ea cu majuscule în încheierea mesajului. Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina.

De exemplu, Valeri Fadeiev, președintele Comisiei pentru drepturile omului aflate în subordinea Kremlinului, a notat într-o postare pe site-ul instituției că „aceşti poeţi, arlechini şi jongleri au nevoie doar de o şansă să cânte şi să danseze, să se veselească şi să facă vulgar şi îngâmfat un rahat”.

Una dintre cele mai cunoscute melodii ale Allei Pugaciova, un veritabil superstar în Rusia, se numeşte „Harlekino”.

Mesajul anti-război al Allei Pugaciova

La sfârșitul lunii septembrie, surse citate de mai multe ziare rusești afirmau că Pugaciova, care s-a întors în Rusia în august după ce a plecat în Israel la scurt timp după declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie, a părăsit din nou țara.

Într-o postare făcută tot pe pagina sa de Instagram pe 18 septembrie, ea a cerut să fie trecută de autoritățile de la Moscova pe lista agenților străini în semn de solidaritate cu soțul ei, Maxim Galkin, un comediant care a vorbit în repetate rânduri împotriva războiului cu Ucraina.

Ministerul rus al Justiției l-a catalogat pe Galkin drept „agent al străinătății” după ce l-a acuzat că desfășoară activități politice și primește ajutor de la o sursă străină - Ucraina.

Alla Pugaciova a mai cerut în postarea făcută luna trecută pe Instagram încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

„Vă cer să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite. Sunt solidară cu soțul meu”, a subliniat ea.

Cu o carieră ce s-a întins pe mai bine de jumătate de secol, cea poreclită „diva” sau „țarina popului rusesc” este cea mai mare vedetă a muzicii din Rusia de mai bine de 40 de ani.

Onorată cu mai multe premii ale statului rus, ea a lansat de-a lungul anilor peste 500 de melodii în mai multe limbi și peste 100 de albume care s-au vândut în mai mult de 250 de milioane de exemplare.

Urmărește ultimele evoluții din a 223-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.