Actorul Mark Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker în "Star Wars" a spus că Ucraina are nevoie de mai multe drone pentru a lupta împotriva invaziei ruse şi a comparat Moscova cu partea întunecată a forţei din celebra franciză cinematografică, notează The Guardian, citat de news.ro.

Mark Hamill în Stars WarsFoto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker în filme, a fost numit ambasador în proiectul United24, care donează drone armatei ucrainene, de către preşedintele Volodimir Zelenski.

El i-a mărturisit Laurei Kuenssberg de la BBC că a discutat cu Zelenski paralele între filmele Star Wars şi războiul actual din Ucraina.

"[Zelenski] a făcut referire la filme şi nu este greu de înţeles de ce", a spus Hamill.

"Vreau să spun, Războiul Stelelor a fost întotdeauna un basm pentru copii, iar basmele sunt poveşti morale între bine şi rău, unde binele este clar definit. Răul este clar definit şi nu este greu să extrapolezi un imperiu al maleficului cu Rusia invadând o naţiune suverană".

Întrebat dacă platforma va fi folosită pentru a furniza tehnologie letală, el a răspuns: "Ucraina are nevoie de drone. Au nişte drone, dar nu atât de multe ca ruşii".

Hamill i-a adus un omagiu preşedintelui Zelenski, spunând: "Am fost cu adevărat fascinat de acest om... pentru că a fost absolut eroic. Iar poporul ucrainean a fost inspirator. Este un om extraordinar".

Hamill a mai afirmat că participarea sa în cadrul proiectului a fost "o şansă de a folosi (popularitatea filmelor) pentru a face bine şi simt o mare responsabilitate de a încerca şi de a face tot ce pot pentru a promova cauza ucraineană".