SUA au dovezi că dronele iraniene pe care Rusia le folosește în conflictul aflat în desfășurare din Ucraina au avut „numeroase eșecuri” pe câmpul de luptă, a declarat subsecretarul adjunct al Apărării pentru Politică la Departamentul Apărări, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am văzut deja unele dovezi că UAV-urile asociate cu transferul din Iran au suferit deja numeroase eșecuri pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus Sasha Baker.

Sasha Baker a spus că aceste drone nu reprezintă un mare pas tehnologic pentru Rusia în conflict.

„Cred că ideea că acestea reprezintă vreun salt tehnologic, sincer, pur și simplu nu o vedem confirmată în date”, a adăugat Baker.

Nu este prima oară când un oficial american spune acest lucru, doar că este pentru prima oară când oficial declară aceasta în mod oficial.

Un oficial american a spus deja, dar sub rezerva anonimatului, că Rusia s-a confruntat cu "numeroase eșecuri" cu dronele de fabricație iraniană achiziționate de la Teheran.

La sfârșitul lunii august, SUA au evaluat că Rusia deține drone iraniene, au declarat oficialii administrației Biden pentru CNN. Rușii au luat dronele de pe un aerodrom iranian și le-au transportat în Rusia cu avioane cargo la jumătatea lunii august, au spus oficialii.

Oficialii ruși au început antrenamentele cu dronele în Iran în iulie, a raportat CNN.