Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul că vrea să transforme Rusia într-o "colonie", în timpul unui discurs susținut vineri la Kremlin despre anexarea a patru regiuni din sudul și estul Ucrainei, potrivit AFP.

Vladimir PutinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

"Occidentul este gata să facă orice pentru a păstra sistemul neocolonial care îi permite să paraziteze și, de fapt, să jefuiască întreaga lume", a denunțat președintele rus în fața elitei politice. "Ei vor să ne vadă ca pe o colonie", a spus el.

„Vestul este gata de orice pentru a-și lua partea de peste tot din lume. Acesta este motivul suprem pentru care ei fac ceea ce fac și de aceea sunt atât de agresivi față de culturile independente. E important pentru ei ca toate țările să lucreze cu SUA. Ei își vor doar profiturile. În dorința de a-și păstra puterea nelimitată apare războiul hibrid împotriva Rusiei”, afirmă Putin.

NATO - se bazează pe dominație, vorbind despre o dragoste pentru pace

Liderul d ela Kremlin acuză NATO că se bazează pe dominație și privește Rusia ca pe un dușman dorind să să submineze toate statele suverane.

„Rusia, Iran, China, multe țări sunt pe această listă. Impun sancțiuni în statele care nu le convin și asta părțim și noi cu Ucraina. Nu am avut un dialog contructiv cu ei în decursul anilor. A fost o mare de minciuni, o propagandă”, spune Putin.