Așa-numita Miliție populară a Republicii Populare Donețk a anunțat pe Telegram că primele trupe rusești din cadrul mobilizării parțiale au sosit în Donețk, relatează The Guardian și agenția rusă de presă TASS.

Rușii au fost mobilizați pentru a lupta în Donețk și LuganskFoto: TASS / ddp USA / Profimedia

”Primii militari chemați în cadrul mobilizării parțiale anunțate în Rusia au sosit în zona operațiunii militare speciale, pe teritoriul RPD. Acum, ei urmează un curs intensiv de pregătire de luptă pe terenurile de antrenament, care ține cont de experiența bătăliilor din ultimele luni”, se arată în mesajul postat pe Telegram.

Administrația militară din Donețk susține că locuitorii sunt foarte bucuroși de prezența noilor trupe rusești în zonă.

”Locuitorii din Republica Populară au întâmpinat cu entuziasm forțele care se apropie și îi mulțumesc președintelui Federației Ruse pentru decizie”, mai scrie Miliția populară a Republicii Populare Donețk.

Rusia, Siria și Coreea de Nord sunt singurele state membre ale ONU care recunosc Republica Populară Donețk ca autoritate legitimă.

Anunțul că trupe noi mobilizate ajung în Donețk vine în ziua în care Rusia va anunța anexarea Donețkului, un teritoriu pe care nu îl controlează în totalitate, așa cum a confirmat și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

​Anders Åslund, un economist și cercetător suedez specializat în subiecte legate de Rusia și fostul spațiu sovietic, scrie într-un mesaj pe Tiwtter că locuitorii din Donețk nu par foarte entuziasmați că devin cetățeni ruși, cu toată că televiziunea rusă relatează despre cât de fericiți sunt oameniii, dar în imagini apar doar câțiva indivizi și puține mașini cu steaguri rusești.