Un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni a fost lovit în timpul unui atac cu rachetă efectuat de forţele ruse, vineri, în apropierea oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Oleksandr Staruh, potrivit Reuters.

Atac la ZaporojieFoto: Smoliyenko Dmytro/Ukrinform/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Există morţi şi răniţi, salvatorii acţionează", a scris Oleksandr Staruh pe aplicaţia Telegram.

Ulterior, el a precizat că 23 de persoane au murit şi 28 au fost rănite în acest atac cu rachetă comis de trupele ruse.

Scene de coșmar după atac

Poliția și personalul de urgență s-au grăbit să ajungă la locul loviturii rachetei, al cărei impact a aruncat bucăți de pământ în aer și a lovit vehiculele cu schije. Geamurile vehiculelor - majoritatea autoturisme și trei furgonete - au fost aruncate în aer, relatează Reuters.

Vehiculele erau pline cu lucrurile civililor, pături și valize. Un cadavru era pe scaunul șoferului al unei mașini galbene, cu mâna stângă încă agățată de volan.

Cearșafuri de plastic erau înfășurate peste corpurile unei femei și ale unui tânăr dintr-o mașină verde, în următoarea mașină din față. O pisică moartă zăcea lângă tânărul de pe bancheta din spate.

Două cadavre zăceau într-o furgonetă albă din fața acelei mașini, cu geamurile sparte și cu părțile laterale pline de schije.

O femeie care și-a dat numele Nataliya a spus că ea și soțul ei își vizitaseră copiii în Zaporojie.

"Ne întorceam la mama mea, care are 90 de ani. Noi am fost cruțați. Este un miracol", a spus ea, stând alături de soțul ei lângă mașina lor.

Rusia, care pe 24 februarie a invadat Ucraina în ceea ce ea numeşte "operaţiune militară specială", neagă că acţiunile sale vizează în mod deliberat civilii, deşi atacurile sale au provocat distrugeri în oraşe ucrainene.