Departamentul Apărării a declarat că retorica președintelui rus Vladimir Putin, care amenință cu posibila utilizare a unei arme nucleare, nu va afecta ajutorul pe care SUA îl acordă Ucrainei, potrivit CNN.

Lansarea unei rachete nucleare balistice RSM-56 Bulava de pe un submarin rusescFoto: TASS / Profimedia Images

"În ceea ce privește declarațiile sau anunțurile venite din partea Rusiei, acestea nu afectează angajamentul departamentului de a continua să lucreze cu partenerii noștri internaționali și aliații noștri pentru a oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie în lupta pentru a-și apăra țara", a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Patrick Ryder.

Putin a vorbit miercuri despre posibilitatea de a folosi arme nucleare.

"Integritatea teritorială a patriei noastre, independența și libertatea noastră vor fi asigurate, voi sublinia din nou acest lucru, cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Iar cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că vânturile predominante se pot întoarce în direcția lor", a declarat el.

Ryder a precizat că amenințările lui Putin nu vor afecta discuțiile privind tipurile de ajutor letal pe care le-ar putea oferi SUA.

"Vom continua să purtăm aceste discuții și vom continua să ne gândim nu doar la ceea ce au nevoie pe termen mediu și lung, ci și la ceea ce au nevoie acum", a spus Ryder. "Așa că nu văd ca aceste conversații să fie afectate de această situație", a completat el.