Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat că 15-20 de femei care au participat la un miting anti-război la Groznîi au fost reținute și amenințate că vor fi nevoite să își trimită copiii și soții să lupte împotriva Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

Liderul cecen Ramzan KadîrovFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Potrivit lui Kadîrov, trei din 20 de femei au fii care iau parte la războiul din Ucraina.

„Au ieșit și alte 15-20 de femei care au fost plătite de organizații europene, iar întrebate de ce au mers astăzi în piață, au început să pună întrebări legate de locuințe comunale, sociale.

Am spus că dacă nu sunt bărbați acasă pentru a le asigura o zi decentă și mâine, aceștia bărbați ar trebui să se afle pe teritoriul unei operațiuni militare speciale"

De asemenea, a cerut locuitorilor republicii să nu iasă la proteste față de război, iar pe cei care au ieșit i-a numit „dușmani ai poporului” și a cerut să fie trimiși în zona de luptă.

Potrivit lui Kadîrov, în republica aflată sub controlul său nu există nici măcar un refuz de a participa la ostilități, iar toți militarii trimiși în Ucraina au plecat voluntar.

Locuitori din mai multe orașe din Rusia au organizat proteste, miercuri, față de decizia lui Vladimir Putin de mobilizare militară parțială, iar sute de manifestanți au fost reținuți.

Potrivit OVD-Info, o organizație specializată în numărarea arestărilor, peste 928 de persoane au fost deja reținute în 38 de orașe, dintre care 361 de persoane ar fi fost reținute numai în Moscova.

Imaginile de pe rețelele de socializare aratau cum poliția lovea și reținea lumea, la întâmplare.