Vladimir Putin nu consideră că războiul din Ucraina este o "greșeală", a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz într-o conferință de presă, întrebat despre întâlnirea sa cu președintele rus din ziua precedentă, potrivit AFP.

Vladimir Putin si Olaf Scholz la faimoasa masa lunga de la KremlinFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

"Din păcate, nu pot să vă spun că acum există o conștientizare tot mai mare a faptului că a fost o greșeală să înceapă acest război", a declarat Scholz la Berlin.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți pe președintele rus Vladimir Putin, într-un apel telefonic, să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe încetarea focului și retragerea completă a trupelor ruse cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează Reuters.

În convorbirea telefonică, de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea asigurării siguranței centralei nucleare Zaporojie din Ucraina și a făcut apel la Putin să continue să implementeze pe deplin acordul privind exportul de cereale, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

„Cancelarul federal a subliniat că orice alt pas al Rusiei de anexare nu va rămâne fără răspuns și nu va fi recunoscut în nicio circumstanță”, a spus Hebestreit în declarație, adăugând că Scholz și Putin au convenit să rămână în contact.

  • știrea se actualizează