​Serhii Haidai, guvernatorul regiunii Luhansk, anunță că trupele ruse s-au întors în orașul Kreminna (care se află în această regiune ucraineană ocupată de ruși), care era „complet gol” ieri, și au dat jos steagurile ucrainene pe care partizanii locali le-au ridicat celebrând eliberarea orașului, transmite The Guardian.

Război în Ucraina: Rubijne, oraș din regiunea Luhansk, e controlat de forțele pro-ruseFoto: Valery Melnikov / Sputnik / Profimedia Images

Ieri, o situație similară s-a petrecut la Svatove – trupele ruse au plecat, dar s-au întors după ceva vreme, a spus Haidai. Trupele ruse au plecat ieri și din Starobilsk, un alt oraș din regiunea Luhansk, dar până acum nu au revenit.

„Așteptăm doar... armata (ucraineană)”, a scris Serhii Haidai pe contul său de Telegram.

La fel ca și în alte părți din regiunea Luhansk, forțele ruse au tăiat internetul mobil în Kreminna și alte localități ocupate pentru ca oamenii să nu poată transmite informații către noi”, a mai spus Haidai.

Oficialul ucrainean a avertizat de asemenea că teritoriile ocupate se confruntă cu o lipsă acută de combustibili din cauza exodului în masă al ocupanților ruși și colaboratorilor lor.

___