Ucraina a acuzat armata rusă că a atacat infrastructura civilă ca răspuns la ofensiva rapidă din weekend a trupelor ucrainene, care a forțat Rusia să abandoneze principalul său bastion din regiunea Harkov. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a dedicat discursul său de duminică, din ziua de război cu numărul 200, apărătorilor Ucrainei, el mulţumindu-le tuturor celor din armată, de la infanterie până la forţele aeriene, forţele navale şi serviciile de informaţii. Ucraina a recucerit mai mult de 3.000 de km pătrați de la începutul lunii septembrie.

Tanc distrus în orașul BalakliaFoto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

Cele mai importante informații de luni, ziua 201 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

Cele mai importante știri ale zilei pe scurt:

Forțele ucrainene au recuperat 6.000 km pătrați din teritoriul capturat de Rusia / Mulți soldați ruși în retragere au părăsit Ucraina

00:50 Două femei ucrainene din Izium ar fi fost bătute de un rus în Roquebrune-Cap-Martin după ce acestea ar fi ascultat muzică ucraineană pe telefon, potrivit publicației de știri Nice-Matin. Ambasada Ucrainei în Franța a condamnat atacul

00:40Eliberarea teritoriului ocupat de Rusia l-ar putea răsturna de la putere pe Vladimir Putin

Pe măsură ce trupele rusești din Ucraina se retrag în pripă, iar victoria Kievul se conturează, promisiunea lui Putin de a reconstitui URSS-ul pare să se dovedească imposibilă. Proiectul imperialist al lui Putin va fi nu doar eșecul lui personal, ci și un dezastru moral, politic și economic pentru întreaga țară. În acest context, este de neconceput ca el să rămână la putere, scrie Anne Applebaum, într-un editorial The Atlantic, potrivit Rador.

00:20FT: După eșecurile Rusiei începe o fază nouă și periculoasă a conflictului

Să vezi trupele rusești din Ucraina retrăgându-se în pripă e un lucru uluitor - și totuși, n-ar trebui să fie și surprinzător, scrie Financial Times, citat de Rador.

23:55Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni că forțele ucrainene au recuperat 6.000 km pătrați din teritoriul capturat de Rusia de la începutul lunii, relatează Reuters.

23:25Statele Unite evaluează că Rusia și-a cedat în mare măsură teritoriile capturate în apropiere de Harkov și mulți soldați ruși în retragere au părăsit Ucraina, trecând peste graniță înapoi în Rusia, a declarat luni un înalt oficial militar american, relatează Reuters.

Comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina

23:15 Marcenko: Ucraina avansează 12 kilometri spre sud și eliberează 500 de kilometri pătrați.

Generalul-maior Dmitro Marșenko a declarat că forțele ucrainene au eliberat 13 localități din sudul Ucrainei. Marșenko a mai spus că forțele rusești au fost instruite să poarte discuții cu forțele ucrainene din sudul Ucrainei.

22:50Ucraina va solicita arme suplimentare de la SUA și aliații săi, inclusiv sistemele de rachete tactice ale armatei (ATMS), care au o rază de acțiune de peste 300 km. Anunțul vine pe fondul contraofensivelor în desfășurare ale Ucrainei, scrie Wall Street Journal, potrivit Kyiv Independent.

21:47Propagandiștii ruși cer lăsarea Ucrainei fără curent electric. Margarita Simonian: „Nu mai este infrastructură civilă? Centrale electrice, centrale nucleare? / Ar putea fi făcut rapid și ușor

21:30Un alt general de marcă scos din joc de Putin?

Rusia l-ar fi înlăturat pe generalul-locotenent Roman Berdnikov de la conducerea Districtului Militar de Vest al armatei, după ce forțele ucrainene au avansat pe frontul de est, scrie Inside Over.

21:07Comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina în urma unei contraofensive ucrainene dramatice care a remodelat războiul și a zdruncinat Moscova, a declarat luni Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei, relatează The Guardian și Ukrainska Pravda.

Oficiali ruși cer demisia lui Putin

20:15Steagul ucrainean a fost arborat în Ternova, regiunea Harkov.

Șeful Biroului Președintelui Andriy Yermak a postat un videoclip de la Brigada 14 Mecanizată a Ucrainei în care un steag ucrainean pare să atârne de un turn de transmisie din Ternova, o comunitate aproape de granița Ucrainei cu Rusia.

De asemenea, Zaliznîcine a fost eliberat de forțele ucrainene în timpul contraofensivei Ucrainei din regiunea Harkov.

20:00 Corpurile a patru civili cu "urme de tortură" au fost găsite în localitatea Zaliznicinoie din regiunea Harkov, recent recucerită de Kiev de la forţele ruse, a anunţat luni Parchetul ucrainean, citat de France Presse. "Trei fuseseră îngropaţi pe terenurile familiilor lor, iar al patrulea era îngropat pe teritoriul fabricii de asfalt în faţa gării feroviare", a precizat Parchetul.

Potrivit datelor preliminarii ale anchetei, cele patru persoane ar fi fost ucise de către militarii ruşi în timpul ocupaţiei satului, iar după ce localitatea a trecut sub control ucrainean, săptămâna trecută, localnicii au anunțat autoritățile că militarii ruşi au ucis civili.

19:11Deputați din 18 districte municipale din Moscova, Sankt Petersburg și Kolpino au cerut demisia președintelui rus Vladimir Putin, potrivit unei petiții postate luni pe Twitter, relatează CNN.

19:02VIDEO Ofensiva din Harkov a băgat spaima în separatiștii pro-ruși din regiunea Donețk învecinată: „Situația este dificilă” / Intervenție cu subînțeles la televiziunile rusești

Rușii care s-au retras din Harkov au lăsat în urmă multe echipamente militare

18:19Casa Albă: Ucraina luptă din greu pentru a-și recupera recupera teritoriul

Casa Albă a promis luni că va menține sprijinul pentru Ucraina în timp ce armata ucraineană recuperează teritoriul care fusese confiscat de Rusia, relatează Reuters.

„Vom lăsa Ucraina să-și descrie operațiunile, dar este clar că se luptă din greu pentru a-și recupera teritoriul”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, reporterilor.

„Vom continua să sprijinim Ucraina în timp ce aceasta continuă să-și apere democrația împotriva agresiunii ruse”, a spus ea.

18:16Forțele de Apărare ucrainene au intrat în Sviatogorsk, în regiunea Donețk, și eliberează zona de ruși, relatează Ukrainska Pravda.

18:14 Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a amenințat luni că, în cazul în care Ucraina nu acceptă condiţiile actuale pentru începerea negocierilor, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a regimului de la Kiev, conform dpa.

17:55Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a confirmat luni ”oprirea la rece” a reactorului numărul şase, ultimul reactor de la centrala nucleară Zaporojie, care era încă funcţional, conform CNN. ”În acest moment, centrala este oprită la rece şi am reuşit să o stabilizăm”, a declarat Grossi într-o conferinţă de presă la Viena.

17:51 FOTO Tancuri, blindate, vehicule de luptă și alte „bunătăți” capturate de armata ucraineană după fuga haotică a rușilor din Harkov

Bilanț sângeros în principalul bastion al Rusiei în nord-estul Ucrainei

17:45Ramzan Kadîrov critică alegerile tactice ale armatei lui Putin în Ucraina, în timp ce liderul de la Kremlin inaugurează o stradă în capitala rusă

17:18Schimbare de ton a propagandei ruse. Presa de stat a Rusiei, forțată să recunoască înfrângerile din Ucraina

De la începutul războiului, comentatorii de la televiziunea rusă de stat s-au întrecut între ei în a-și exprima susținerea pentru „operațiunea militară specială” a lui Vladimir Putin, inclusiv cu mesaje de amenințare a occidentului, însă contraofensiva fulgerătoare a forțelor ucrainene au forțat o schimbare a discursului în mass-media de stat, pledând inclusiv pentru o negociere de pace cu Ucraina.

16:46VIDEO Un avion de atac Su-25 rusesc s-a prăbușit la câteva secunde după decolare în Ucraina

16:27Ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev, a criticat din nou Germania pentru că a livrat arme grele Ucrainei, în timp ce Kremlinul se află sub presiunea de a opri contra-ofensiva ucraineană.

"Livrarea de arme letale regimului ucrainean - care sunt folosite nu doar împotriva soldaţilor ruşi, ci şi împotriva populaţiei civile din Donbas - este o linie roşie pe care guvernul german nu ar fi trebuit să o depăşească", a declarat Neceaev într-un interviu pentru cotidianul rus Izvestia.

Ambasadorul rus s-a referit în interviul său la "responsabilitatea morală şi istorică" a Germaniei "pentru crimele naziste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial".

16:03Bilanț sângeros în principalul bastion al Rusiei în nord-estul Ucrainei. Cel puţin 1.000 de persoane au fost ucise în ultimele şase luni în confruntările armate care au avut loc în oraşul ucrainean Izium, însă bilanţul real este probabil cu mult mai mare, declară un oficial ucrainean luni, la două zile după recucerirea de către forţe ucrainene a acestei platforme de apovizionare importante pentru ruşi, relatează AFP, citată de news.ro.

15:50Zeci de camioane cu cereale importate din Ucraina au format, luni, cozi la porţile Biroului Vamal de interior din Botoşani, pentru efectuarea formalităţilor vamale, transmite Agerpres.

Maşinile cu cereale, care au intrat prin punctele de trecere a frontierei de la Siret sau Stânca - Costeşti, erau parcate pe marginea DN 29 B, pe raza localităţii Cătămărăşti Deal, aglomerând zona.

Directorul Biroului Vamal de interior din Botoşani, Ovidiu Marcian, susţine că volumul de activitate a instituţiei a crescut de trei-patru ori după declanşarea războiului din Ucraina şi blocarea exporturilor ucrainene pe cale maritimă.

Kremlinul amână pe termen nelimitat referendumurile de anexare a teritoriilor ucrainene ocupate

15:31Ramzan Kadîrov anunță că trimite trupe de elită în Ucraina. ”Au fost în vacanță”

15:28 Peste 60 de copii ucraineni refugiaţi în România au participat luni, la Şcoala nr. 73 "Barbu Delavrancea" din Bucureşti, la o ceremonie de deschidere a anului şcolar, eveniment organizat de conducerea unităţii de învăţământ şi Salvaţi Copiii.

Preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a precizat că la Şcoala 73 vor participa la cursuri 110 copii ucraineni din învăţământul primar. Cursurile vor fi predate de profesori ucraineni.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, copiii vor învăţa după manualele ucrainene, în sistemul lor de învăţământ online, dar cu prezenţă fizică la şcoală.

14:53 VIDEO Contraofensiva ucraineană din Harkov lansează „jocul vinei” la televiziunile rusești: Certuri aprinse și acuzații fără precedent lansate în direct

14:43Loviturile rusești au întrerupt din nou alimentarea cu energie electrică și apă a orașului Harkov, a declarat luni primarul celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, transmite Reuters.

"Situația de noaptea trecută se repetă. Din cauza loviturilor rusești, alimentarea cu energie electrică și apă a fost întreruptă", a declarat Ihor Terekhov, adăugând că serviciile de urgență lucrează pentru a restabili serviciile.

Anterior, guvernatorul regional declarase că 80% din energia electrică din oraș a fost restabilită în urma bombardamentelor rusești de duminică, care au urmat unei ample contraofensive ucrainene de recucerire a teritoriului din regiunea Harkov.

13:58Ministrul ucrainean al apărării a mulțumit Australiei pentru un vehicul blindat cu tracțiune integrală, Bushmaster, pe care trupele ucrainene l-au folosit în timpul contraofensivei fulger din regiunea Harkov.

13:45 Kremlinul a decis să amâne pe termen nelimitat referendumurile de anexare a teritoriilor ucrainene ocupate (surse)

Kremlinul, prima reacție după ofensiva de succes din Harkov a trupelor ucrainene: Ne vom atinge obiectivele

13:42Prima reacție a Kremlinului după contraofensiva de succes a Ucrainei în regiunea Harkov

13:08Ministerul rus al apărării a declarat luni că forțele rusești efectuează lovituri aeriene asupra forțelor ucrainene din regiunea Harkov, a relatat agenția rusă de presă de stat RIA Novosti, citată de Reuters.

Ministerul apărării a publicat duminică o hartă care arată că forțele sale au abandonat aproape toată regiunea Harkov, după ce o contraofensivă ucraineană fulgerătoare de săptămâna trecută a forțat Rusia să abandoneze o serie de bastioane cheie din zonă.

12:24Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) susține că a împiedicat "o serie de acte de sabotaj și terorism împotriva oficialilor" în regiunea ocupată Herson din Ucraina și în Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Fără a prezenta vreo dovadă, relatează agenția rusă de știri TASS, citată de The Guardian.

”În timpul operațiunilor, FSB a împiedicat o tentativă a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) de a comite o serie de acte de sabotaj și acte teroriste împotriva unor funcționari ai administrației militaro-civile din regiunea Herson din Ucraina și a unor membri ai guvernului din Republica Crimeea”, a anunțat FSB.

FSB susține în continuare că a reținut un ofițer SBU responsabil de aceste planuri ”teroriste”.

12:13Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a respins luni din nou cererile de a furniza Kievului tancuri principale de luptă, transmite Reuters.

"Nicio țară nu a livrat până acum vehicule de luptă de infanterie sau tancuri principale de luptă construite în Occident. Am convenit cu partenerii noștri că Germania nu va lua astfel de măsuri în mod unilateral", a declarat Lambrecht.

11:59De ce s-a prăbușit frontul rusesc din Harkov ca un castel de nisip? De la lecția lui Napoleon, la corupția incredibilă din armata rusă

Armata ucraineană, net superioară din punct de vedere numeric în contraofensiva din Hrakov - oficial pro-rus

11:52Un oficial instalat de Rusia în regiunea ucraineană Harkov a declarat luni că forțele ucrainene au depășit de opt ori numărul forțelor ruse și pro-ruse în timpul contraofensivei surpriză lansată săptămâna trecută în regiunea Harkov din Ucraina, potrivit Reuters.

11:30Alegeri fără surprize în Rusia, însă rezultat neașteptat în regiunea Bureatia din Siberia

11:11Dmitri Medvedev, aliatul președintelui rus Vladimir Putin și în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a amenințat din nou Ucraina într-un mesaj pe canalul său de Telegram, potrivit The Guardian.

”Zelenski a declarat că nu se va angaja în dialog cu cei care înaintează ultimatumuri. Actualele "ultimatumuri" sunt o încălzire pentru copii pentru cererile din viitor. Iar el le cunoaște: capitularea totală a regimului de la Kiev în condițiile Rusiei”, a scris Medvedev.

11:03Fluxurile de gaze naturale din Germania către Polonia prin conducta Yamal-Europe, care de obicei trimite gaze ruseşti spre vest în Europa, au fost constante luni dimineață, în timp ce gazoductul Nord Stream 1 este închis, transmite Reuters.

10:30Ucraina lovește podurile cu HIMARS mai repede decât pot rușii să le repare - evaluarea britanică

10:02Alimentarea cu energie electrică și apă în regiunea Harkov a fost restabilită în proporție de 80%, a anunțat luni șeful adjunct al biroului președintelui ucrainean, Kyrylo Tymoshenko, relatează Ukrinform.

09:58Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că, în cursul zilei de duminică, au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 105.491 de persoane, dintre care 10.843 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 6,4% faţă de ziua precedentă, potrivit Agerpres.

Fostul șef securității din Harkov, arestat pentru trădare

09:50Fostul șef al Serviciului de Securitate al filialei din regiunea Harkov, Roman Dudin, a fost arestat, fiind acuzat de trădare, a declarat Olga Chikanova, o purtătoare de cuvânt a Biroului de Investigații de Stat, potrivit The Kyiv Independent.

09:45Principala companie aeriană din Republica Moldova, Air Moldova, a renunţat în cele din urmă la decizia de a relua zborurile comerciale spre Moscova pe care o anunţase săptămâna trecută, în plin conflict în Ucraina, potrivit AFP, prealuată de Agerpres.

09:29Rușii lasă în urmă cantități impresionante de armament, pe care trupele ucrainene spun că îl vor folosi împotriva inamicului.

09:26Eliberarea așezărilor din regiunile Harkov și Donețk continuă. Armata ucraineană susține că a forțat rușii să părăsească peste 20 de orașe și sate în ultimele 24 de ore, în timp ce militarii trimiși de Moscova să invadeze țara fug în zonele ocupate din Donbas sau în Rusia, potrivit Statului Major al Armatei din Ucraina.

Armata ucraineană a preciza că rușii își concentrează focul pe controlul regiunii Donețk, "menținând teritoriile capturate temporar și perturbând ofensiva trupelor noastre în anumite direcții".

În zona Herson, Ucraina spune că rușii au suferit pierderi grele și ”refuză masiv să se întoarcă în zona de luptă", susține armata ucraineană.

La rândul său, armata rusă a anunțat luni pe Telegram că a "provocat înfrângerea" trupelor ucrainene din mai multe așezări din regiunea Harkov. Peste 250 de soldați ucraineni au fost uciși, a precizat Ministerul rus al apărării. (The Guardian)

09:00Igor Girkin , un militant naționalist și fost ofițer FSB care a contribuit la lansarea războiului din 2014 în regiunea Donbas, în estul Ucrainei, a comparat prăbușirea uneia dintre principalele linii ale frontului cu o înfrângere catastrofală în războiul ruso-japonez, care a declanșat Revoluția din 1905 din Rusia, notează The Guardian.

Ucraina a recucerit aproape toată regiunea Harkov

08:25Contraofensiva fulgerătoare dă peste cap planul Moscovei în regiunea Donețk / Greșeala „mortală” a lui Putin / Ucraina provoacă pierderi majore Rusiei și recucerește aproape toată regiunea Harkov

07:56Un cunoscut profesor din Sankt Petersburg, fondatorul unei școli private, și-a asumat, într-un interviu pentru HotNews.ro, să critice lecțiile patriotice impuse de ministerul Educației de la Moscova. Acesta spune că ceea ce se întâmplă acum în sistemul de învățământ din Rusia este mai dur decât în timpul URSS, pentru că îndoctrinarea e bazată pe exploatarea emoțiilor și este sincronizată cu propaganda agresivă a televiziunilor rusești.

07:49Președintele chinez Xi Jinping se va întâlni cu Vladimir Putin în prima sa călătorie de la începutul pandemiei

07:40Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, care ar suprasolicita reţeaua electrică, pentru a evita gazele, au avertizat companiile de utilităţi, transmite Reuters, citată de news.ro.

07:24Criza gazelor. Acum, UE admite greșeala flagrantă din spatele scumpirilor / Prețurile sunt legate de o bursă nesupravegheată pe care operează și Gazprom

01:08Naționaliștii ruși, furioşi după eșecul uimitor din Ucraina

00:30Ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget Brink, a denunțat loviturile rusești: „Răspunsul aparent al Rusiei la eliberarea de către Ucraina a numeroase orașe din est: trimite rachete pentru a încerca să distrugă infrastructura civilă critică”.

23:40Forțele ruse au lansat în total 11 rachete către regiunile din estul Ucrainei, au anunțat duminică noapte într-un tweet Forțele Aeriene Ucrainene.

22:30Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat duminică seara că Rusia este responsabilă de penele de curent care au lovit estul Ucrainei și a acuzat Moscova de atacarea deliberată a infrastructurii civile, scrie AFP.

„O pană totală de curent în regiunile Harkov și Donețk, una parțială în regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk și Sumî”, a anunțat Zelenski într-un mesaj postat pe rețelele sociale, acuzând că scopul Moscovei este „de a-i priva pe oameni de lumină și căldură”.

„Teroriștii Federației Ruse rămân teroriști și atacă infrastructură critică. Nu instalații militare, scopul lor e de a-i priva pe oameni de lumină și căldură”, a scris Zelenski.

22:15Rusia a lovit rețelele electrice din Dnipropetrovsk, anunță și guvernatorul acestei regiuni.

Forțele ruse au lovit duminică infrastructura energetică din regiunea centrală ucraineană Dnipropetrovsk, întrerupând alimentarea cu energie electrică în mai multe orașe, a anunțat guvernatorul acestei regiuni, Valentin Reznicenko, potrivit Reuters.

„Unele orașe și comunități sunt fără curent electric. Rușii au lovit infrastructura energetică. Nu-s capabili să se împace cu înfrângerile de pe câmpul de luptă”, a scris Valentin Reznicenko pe Telegram. „Ne vom descurca. Toate serviciile sunt în funcțiune. Vom restabili totul cât mai repede posibil”, a mai notat el.

Cele mai importante evenimente recente privind invazia rusă:

  • Rusia a lovit duminică seară infrastructură civilă din centrul și estul Ucrainei, ca răspuns la o contraofensivă ucraineană în regiunea Harkov. Primarul orașului Harkov, Ihor Terejov, a declarat că o lovitură a lăsat fără curent și apă o mare parte din oraș, în ceea ce el a descris drept un act de "răzbunare" din partea Rusiei pentru recentele succese ale Ucrainei pe câmpul de luptă.
  • Ministerul britanic al apărării susține că forțele ucrainene au continuat să obțină câștiguri în regiunea Harkov în ultimele 24 de ore, Rusia probabil retrăgând unități, dar luptele continuând în jurul orașelor Kupiansk și Izium.
  • Forțele ucrainene au avansat la nord de Harkov, până la 50 km de granița cu Rusia, și presează, de asemenea, spre sud și est în aceeași regiune, a declarat comandantul șef ucrainean, generalul Valeriy Zaluzhnyi. Acesta spune că Ucraina a recucerit mai mult de 3.000 de km pătrați de la începutul lunii septembrie.
  • Ministerul rus al Apărării a ordonat trupelor să părăsească zona din jurul orașului Izium, a relatat sâmbătă TASS. De asemenea, șeful instalat de Rusia în părțile controlate de Moscova din regiune, le-a spus locuitorilor să se evacueze în Rusia.
  • Naționaliștii ruși i-au cerut cu furie președintelui Vladimir Putin să facă schimbări imediate pentru a asigura victoria finală în războiul din Ucraina, după ce Moscova a fost forțată să abandoneze Izium.
  • Ucraina trebuie să securizeze teritoriul pe care l-a recucerit de la forțele rusești împotriva unui posibil contraatac, a declarat duminică ministrul apărării, Oleksii Reznikov. Trupele ucrainene erau obosite după cele șase zile de ofensivă, dar moralul era bun, a declarat Reznikov pentru Financial Times.
  • Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a denunțat loviturile Rusiei asupra instalațiilor de apă și energie electrică.
  • Zelenski este încrezător că forțele ucrainene vor elibera toate teritoriile ocupate de ruși din întreaga țară. "O vom numi victorie", a declarat duminică seară Zelenski, într-un discurs video, referindu-se la o posibilă retragere a Rusiei.
  • Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul francez, Emmanuel Macron, au făcut schimb de reproșuri în timpul unei convorbiri telefonice cu privire la problemele de siguranță de la centrala nucleară Zaporojie.
  • Conducerea Moscovei nu a comentat înfrângerile din Ucraina, nici Putin și nici ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, nu au făcut nicio declarație până duminică la prânz. Tăcerea aproape totală a Kremlinului cu privire la ceea ce a avut loc în nord-estul Ucrainei a provocat furie în rândul unor comentatori pro-război și naționaliști ruși pe rețelele de socializare.
  • Liderul cecen Ramzan Kadîrov a criticat conducerea armatei ruse după ce aceasta a părut să fie prinsă cu garda jos de riposta Ucrainei împotriva invaziei rusești în nord-estul țării. Kadîrov a sugerat că Vladimir Putin ar putea să nu fie conștient de situația reală.

------------

Evenimentele de duminică din Ucraina au fost aici LIVE pe HotNews.ro