Ucraina pierde până la 60 de milioane de hrivne pe zi din cauza cozii de 58 de kilometri formate din camioanele care așteaptă să treacă în Polonia, a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, într-o conferință de presă, scrie Interfax.

Coadă de camioaneFoto: Flickr/ Roger G

„Sunt 2.437 de camioane. Pierderile uriașe sunt estimate de autorități la 55-60 de milioane de hrivne pe zi (cca 1,6 milioane de euro)", scrie și presa ucraineană.

Ministrul adjunct al infrastructurii, Mustafa Nayem, a declarat că Ucraina a propus Poloniei o soluție la problema frontierei: "Creșterea numărului de inspectori vamali polonezi ar putea îmbunătăți semnificativ situația”.

În plus, Ucraina a propus abrogarea controlului camioanelor care transportă rapiță pentru producerea de biocombustibili care tranzitează Polonia", a spus el.

Pentru a îmbunătăți situația de la granița cu Polonia, Ucraina este pregătită să deschidă alte 3 puncte de trecere, a adăugat oficialul ucrainean.

Ministrul ucrainean al infrastructurii Kubrakov a spus că speră că o întâlnire viitoare între prim-miniștrii ucrainean și polonez va normaliza situația de la graniță.